جام جم
«سلسله مراتبي كه شكست» عنوان سرمقاله روزنامه جام جم به قلم مهدي فضائلي است كه در آن ميخوانيد:
«سفرهاي استاني» از جمله وعدههاي محقق شده دكتر احمدينژاد در جريان رقابتهاي انتخاباتي دور نهم رياست جمهوري است.
دور سوم اين سفرها در حالي همزمان با ميلاد امام هشتم حضرت رضا (ع) از مشهد آغاز شد كه مخالفان دولت تاكنون نه تنها حاضر نشدهاند از اين اقدام ارزشمند و ابتكاري رئيسجمهور استقبال و به آثار مهم آن اعتراف كنند، بلكه با چشم بستن بر اين آثار و بزرگنمايي برخي نكات و اشكالات كه بعضا جنبه حاشيهاي هم دارد ميكوشند به زعم خود اجازه ندهند هيچ اقدام مثبتي در پرونده دولت اصولگرا ثبت شود! كه اين خود گوياي بغضي است كه راه را بر هر نوع انصاف بسته است. قابل توجه اينكه همين جريان، روزي آمدن رئيس جمهور مورد حمايت خود با اتوبوس برسر كار را -كه يكبار هم بيشتر اتفاق نيفتاد- در بوق و كرنا كرد و آن را اقدامي بيسابقه و ستودني معرفي كرد.(كه البته هم بود)
كيهان
«اولويتهاي دور سوم» عنوان يادداشت روز روزنامه كيهان به قلم حميد اميدي است كه در آن ميخوانيد:
دور جديد سفرهاي استاني دولت اصولگرا با حضور وزرا و مسئولان دولتي در حرم مطهر رضوي(ع) آغاز شد. رئيس جمهور به همراه دولت نهم 2بار به تمام استانهاي كشور سفر كرد و اكنون در دولت دهم دور سوم سفرهاي استاني با رويكرد فرهنگي كليد خورده است.
شايد تا پيش از انجام سفرهاي ياد شده، مسئولان استاني و محلي در روند تصميم گيريها و اجراي پروژههاي عمراني و سازندگي مناطق تحت پوشش خود، از توان مالي و اجرايي كافي برخوردار نبودند، اما حضور هيات دولت و رئيس جمهور در شهرهاي مختلف توانست ضمن دسترسي مسئولان محلي به مديران بالادستي و بررسي عيني مشكلات موجود در منطقه به روند تصميم گيري و اجراي مصوبات در راستاي توسعه اقتصادي و اجتماعي آن مناطق كمك شاياني نمايد.
ابتكار
«اعتقاد قلبي و التزام عملي رهبري به انتقاد پذيري» عنوان سرمقاله روزنامه ابتكار به قلم محمدعلي وکيلي است كه در آن ميخوانيد:
ماجراي انتقاد صريح يکي از جوانان نخبه علمي در جريان ديدار بارهبري موجي از تفسير و تحليل را به بهمراه داشته است.آنچنانکه در خبار آمد در جريان ديدار و گفتوگوي جوانان نخبه با رهبر انقلاب يکي از حاضرين بدون هماهنگي با مجري و به دعوت رهبر انقلاب به پشت تريبون قرار گرفت و به شکل صريح از برحي سياستها و رويههاي حکومتي انتقاد کرد و صراحت انتقادات بگونه اي بود که اعتراض بعضي از حاضران را به همراه داشت اما با استقبال رهبري امکان بيان همه نقطه نظرات خود را پيدا کرد.اين موضوع که همچون خط بطلاني بر تبليغات رسانههاي بيگانه بود با واکنشهاي عجيب اين رسانهها روبرو شد در ابتدا خواستند از اين جوان يک قهرمان بسازند انگار اين جوان دست به انتهار زده است و سپس سناريوي ناپديد شدنش را مطرح کردند که خوشبختانه با واکنش به هنگام ايشان اين ترفند هم راه به جايي نبرد به همين دليل فرصت را غنيمت شمرده به بهانه اقدام حکيمانه رهبري که مي تواند پيام صريحي براي همه دست اندرکاران و مسئولان داشته باشد نگاهي به سيره امام( ره)و رهبري در برخورد با حقوق ملت و رابطه نظام ولايتي خواهيم انداخت.
جمهوري اسلامي
«مواضع خود را شفاف كنيد» عنوان سرمقاله روزنامه جمهوري اسلامي است كه در آن ميخوانيد:
تازهترين خبرها از واشنگتن حاكي است كميته اقتصادي سناي آمريكا در آستانه 13 آبان در ادامه سياست « چماق و هويج » بر ضد ايران و براي تحت فشار قرار دادن كشورمان جهت تن دادن به خواستههاي نامشروع كاخ سفيد قطعنامه اي را تصويب كرده كه به دولت اوباما اختيار ميدهد قوانين تحريمي شديدتري را عليه جمهوري اسلامي ايران به اجرا در آورد. اين درحاليست كه سنا و مجلس نمايندگان آمريكا هفته گذشته طرح ديگري را در زمينه تحريم عليه شركتهايي كه در بخش انرژي ايران سرمايه گذاري و مشاركت كرده و همچنين در زمينه فروش فرآوردههاي نفتي به ايران فعاليت مي كنند از تصويب گذراند.
حيات نو
«فرصتهاى نابرابر» عنوان يادداشت روز روزنامه حيات نو به قلم ناصرالدين قاضىزاده است كه در آن ميخوانيد:
هزاران سال طول کشيد تا آدمى در چارچوب فرهنگ سياسى به تفکيک قوا و تقسيم وظايف دستيازد. پدران ما پس از کوشش و خطاهاى بسيار فطرى و هزينه و مرارتهاى عملي، ياد گرفتند که زير سقف قانون، همزيستى عقلانى را توافق کنند و قانونگرايى را در ساز و کار اداره کشور به کار ببندند. ايرانيان هم با افت و خيزهاى پرهزينه در 100 سال اخير، تفکيک قوا و تعيين حيطه دخالت مسئولين را در عرصه قدرت به ثبت رساندهاند. اما استقرار قانون و عملياتى شدن قوانين در شريان زندگى مردم هنوز با نقاط ضعف و نابسامانى و تفاسير خودسرانه روبهروست. موضعگيرى اخير يک مقام نظامى در مورد معادلات حاکم بر رقابتهاى جناحى نمونه آشکارى از ورود غيرقانونى نظاميان در عرصه سياست قلمداد مىشود.
دنياي اقتصاد
«يارانه نقدي و لزوم تشکيل بازار» عنوان سرمقاله روزنامه ي دنياي اقتصاد به قلم پويا جبلعاملي است كه در آن ميخوانيد:
فارغ از توانايي دولت فعلي در حذف يارانهها و فارغ از اينکه اين عمل چگونه صورت ميگيرد و قرار است پول نقد به چه کساني تعلق گيرد، که در جاي خود جاي بحث بسيار دارد و در اين مدت از سوي کارشناسان مورد توجه قرار گرفته است، يک نکته مورد اجماع است و آن اينکه به هر رو، حذف روند فعلي يارانهها که باعث خلل در بازار ميشود، يک ضرورت است. نکته اصلي در اين ضرورت، مشهود شدن قيمت واقعي در بازار کالاهاي اساسي است. به اين شکل ميتوان اميد بست که قيمتهاي نسبي موجبات حرکت بازار را به سمت کارايي بيشتر فراهم کند. اما در اين بين نکتهاي بس پراهميت هم وجود دارد.
رسالت
«باطل السحر دومينوي فتنه» عنوان سرمقاله روزنامه رسالت به قلم صالح اسکندري است كه در آن ميخوانيد:
ريزشهاي جريان سبز در قالب يک تصاعد هندسي روبه تزايد است. خوشبينانه ترين پيش بينيها از حضور کمتر از چند صد نفري سبزها در تجمع غير قانوني روز13 آبان که به موازات اجتماع ميليوني دانش آموزان و دانشجويان ايراني تدارک ديده شده، حکايت مي کند. حداقل در يک ماه گذشته تبليغات گسترده اي از طريق شبکههاي اجتماعي، ماهوارهها، اينترنت، شب نامهها، به طور تلويحي در برخي روزنامهها و ... براي اين اجتماع غير قانوني صورت گرفته است.
جريان موسوم به سبز در روز قدس با سر دادن شعارهايي نظير جمهوري ايراني، نه غزه نه لبنان جانم فداي ايران و ... عملا راه خود را از ملت ايران جدا نمود و به آرمانهاي انقلاب و امام(ره) پشت کرد. بنا بر توصيههاي مرد خاکستري جريان اصلاحات برنامههاي مشابهي براي تجمع روز13 آبان تدارک و طراحي شده است.
سرمايه
«توليد کنندگان مستحق بخشش جرايم بانکي» عنوان سرمقاله روزنامه سرمايه به قلم جمشيد پژويان است كه در آن ميخوانيد؛ رئيس کل بانک مرکزي هفته گذشته اعلام کرد در صورتي که بدهکاران شبکه بانکي ظرف دو ماه اقدام به تسويه بدهي معوق خود کنند جرايم تاخيرها و معوقات آنها بخشوده خواهد شد. پرسش اساسي در اين بين اين است که چرا بايد جرايم بانکي بخشوده شود و از همه مهم تر آيا رئيس کل بانک مرکزي قادر است چنين تصميمي براي نظام بانکي اتخاذ کند يا اينکه شوراي پول و اعتبار متولي اصلي اتخاذ چنين سياستهايي است؟ در مورد تصميم اخير بايد گفت چرا بايد افرادي را که موفق به دريافت تسهيلات بانکي با نرخ سود بسيار کمتر از تورم شده اند به دليل نپرداختن اقساط تسهيلات خود به طور جمعي بخشيد؛ زيرا در ميان آنان هستند افرادي که نه تنها از رانت موجود از تسهيلات ارزان قيمت بهره مند شده اند بلکه با عدم بازپرداخت اقساط خود به دو يا سه برابر سود بيشتر به دليل استفاده از تسهيلات در فعاليتهاي اقتصادي دست يافته اند.
آفرينش
«جراحي اقتصادي با چه تلفاتي؟!» عنوان سرمقاله روزنامه آفرينش است كه در آن ميخوانيد:
هدفمند کردن يارانهها بالاخره پس از فراز و نشيبهاي فراوان و در ميان اظهارنظرهاي مثبت و منفي و بيمها و اميدها، قرار است که از سال آينده اجرايي شود. در اين راستا قيمت حاملهاي انرژي واقعي شده و درآمدي که از بابت افزايش قيمت حاملهاي انرژي و حذف يارانه کالاهاي اساسي عايد دولت مي شود بخشي از آن بصورت نقدي در اختيار اقشار آسيب پذير و با درآمد ثابت و پايين، و کساني که بيشتر به يارانه و کمک دولت نياز دارند، اختصاص مي يابد. گرچه مبالغ اعلام شده پاسخگوي مشکلات اقتصادي آن گروه نخواهد بود اما اينکه اين پرداختها تا کي ادامه پيدا کند نيز جاي سوال دارد.
مردم سالاري
«تفسير مردم از مفهوم و مصداق استکبار» عنوان يادداشت روز روزنامه مردم سالاري به قلم عماد برقعي است كه در آن ميخوانيد:
اين روزها و در آستانه 13 آبان مفهوم استکبار و استکبارستيزي بيش از پيش بر زبانها جاري مي شود. مفهومي که در انقلاب مردم ايران در بهمن 57 همواره بر آن تاکيد مي شد. مفهومي که نه تنها مبارزات مردم را در آن دوره به پيش مي برد بلکه در سالهاي پس از انقلاب نيز پيگيري شد. اما اين روزها شاهد آن هستيم که برخي از کساني که بر اريکه قدرت تکيه زده اند سعي مي کنند مصاديق خاصي از اين مفهوم را اشاعه دهند.
فرهنگ آشتي
«80درصد مردم واجد دريافت يارانه» عنوان يادداشت روز روزنامه فرهنگ آشتي به قلم حشمت الله فلاحت پيشه است كه در آن ميخوانيد:
معتقدم كه بهراحتي نميتوان بخشي از مردم را از دريافت يارانه حذف کرد، در حال حاضر حداقل 80 درصد مردم واجد شرايط دريافت يارانه هستند در حالي که با اجراي اين طرح اقشار محروم از يارانهها بايد بار تورم ناشي از حذف آن را به دوش بکشند.
با اين حال، در اجراي طرح هدفمندکردن يارانهها 36 تا 40 ميليون نفر از جمعيت ايران يارانه دريافت ميکنند که اين آمار حدود 50 درصد جامعه را تشکيل ميدهد، با اين حساب بخشي از جامعه که نيازمند يارانه نيز هستند از دريافت يارانه محروم ميشوند و اين موجب به وجود آمدن شکاف طبقاتي در جامعه ميشود.